Descobreix el teu arbre genealògic

Cognoms regionals

Introducció

La genealogia és una ciència que estudia la vida i les relacions entre els diferents membres d'una família al llarg del temps. La seva finalitat és reconstruir la història d'una família, identificar els seus antepassats i establir les relacions de parentiu entre ells. En aquest article et mostrarem com pots descobrir el teu arbre genealògic i explorar la teva història familiar.

Investigació inicial

Per començar a investigar el teu arbre genealògic, el primer que has de fer és reunir tota la informació que puguis sobre la teva família. Demana als membres de la família que els informin sobre els teus antecedents, noms, llocs i dates de naixement, casament i defunció. Ara bé, és possible que no tots els membres de la teva família siguin disposats a compartir informació. Si això passa, la recerca pot ser més complicada, ja que hauràs de cercar informació per tu mateix.

Un altre punt important és revisar les notes i documents de la teva família que puguis trobar. Això inclou fotografies, documents oficials, cartes, llibres de família, entre d'altres. Aquesta informació pot ser una gran font de dades i pistes sobre la teva família.

Si ja has recollit tota la informació possible, és hora d'organitzar-la. Per fer-ho, pots crear una taula o full de càlcul que ajudi a mantenir un seguiment fàcil de la informació que has recopilat. Això inclou informació com noms, dates de naixement, llocs de naixement, noms dels pares, entre altres.

Analitza la informació

Un cop hagis recopilat tota la informació necessària, és hora de començar a fer la teva recerca. El primer pas és analitzar la informació que has recopilat per identificar la fiabilitat de les dades que has aconseguit. Per exemple, si la data de naixement d'un antepassat és desconeguda, pots investigar en certs registres per tractar d'atribuir una data aproximada.

Així mateix, és important diferenciar i esbrinar la mateixa persona en diverse fonts (per exemple, si el nom de la persona apareix de diferents maneres), unir diferents dades de persones relacionades (amb casaments i descendència) o esbrinar la informació sobre les persones que tenen altres cognoms per línia colateral de l'arbre genealògic.

També és important trobar fonts fiables per a la investigació. Això inclou botigues d'història local, registres civils i eclesiàstics, centrat a la personalitat de la recerca, i molts altres llocs on es pugui trobar informació sobre els teus antecedents. Altres fonts valioses poden incloure llibres d'història local i familiars, mapes, i certificats de naixement, casament i defunció.

Construeix el teu arbre genealògic

A mesura que vagis investigant i organitzant la informació i les fonts, podràs construir el teu arbre genealògic. Aquí és on utilitzaràs la informació sobre els teus avantpassats per crear l'arbre que mostra les relacions entre ells.

Per a la majoria de gent, és probable que el seu arbre genealògic sigui una mescla d'avantpassats directes (pares, avis, besavis, etc.) i parents colaterals (germans, cosins, etc.). Al construir l'arbre genealògic, pots optar per fer-ho en paper o utilitzar un programa salvatge disponible en línia.

Per crear el teu arbre genealògic, necessitaràs informació sobre el nom i les dates de naixement, casament i defunció per a cada persona que vulga incloure's en l'arbre. Això es pot fer fent una llista amb un format estructurat i donant prioritat als antecedents més fiables.

Els camps més comuns que es poden incloure en una llista són:

  • Nom complet
  • Data i lloc de naixement
  • Data i lloc de casament
  • Data i lloc de defunció
  • Pares, amb els seus noms complets

Si tens fotografies de la teva familia, pots incloure-les a l'arbre genealògic per fer-lo més visual i congenial. Així mateix, pots incloure notes sobre les persones en l'arbre genealògic, com ara les seves professions, interessos, aficions, etc.

Utilitza Recursos en línia

A mesura que continuïs investigant la teva família, es probable que trobis molta informació a través d'Internet. Hi ha molts recursos en línia que poden ajudar en la recerca.

Per exemple, hi ha molts llocs web que ofereixen bases de dades de registres civils i eclesiàstics que es poden explorar per a trobar informació històrica sobre els antecedents de la teva família. Alguns d'aquests llocs cobren una tarifa per l'accés a les seves bases de dades, mentre que altres les ofereixen gratuïtament.

També hi ha molts llocs web que ofereixen l'eina per a construir un arbre genealògic en línia. Això és útil per aquells que prefereixen mantenir el seu arbre genealògic on-line i accessible des de qualsevol lloc amb connexió a Internet.

Conclusion

Investigar i documentar la teva història familiar pot ser una tasca fascinant i emocionant. La genealogia ens ajuda a comprendre d'on venim i a comparti la història dels nostres avantpassats amb les properes generacions.

Cada vegada més gent està interessada en la seva història i el seu arbre genealògic. Això és una gran manera de connectar amb el teu passat i descobrir coses noves sobre les teves arrels. Esperem que aquest article hagi proporcionat algunes idees i consells útils per a ajudar-te a descobrir el teu arbre genealògic i la teva història familiar.