Eines que necessitaràs per fer el teu arbre genealògic

Cognoms regionals

Introducció

Si estàs interessat en la teva història familiar, probablement hagis considerat fer el teu arbre genealògic. Haver nascut en una família no et dona necessàriament el coneixement de les teves arrels. L'arbre genealògic és una eina valuosa per descobrir la identitat i els records de la teva família. A més a més, et donarà l'oportunitat d'aprendre més sobre les teves arrels i coneixer la teva cultura.

Eines bàsiques que necessitaràs

Per començar el teu arbre genealògic necessitaràs una sèrie d'eines bàsiques, incloent:

1. Llibreta o ordinador portàtil

Abans de començar a investigar la teva història familiar, és important tenir una llibreta o ordinador portàtil per prendre notes. És important anotar tota la informació que es recopila sobre les diferents branques de la teva família. Així, podràs accedir a aquesta informació en qualsevol moment i mantenir la teva investigació ben organitzada.

2. Documents

Per començar a construir el teu arbre genealògic necessitaràs recopilar tant documents com sigui possible. Això inclou certificats de naixement, casament i defunció, actes d'enterrament, documents militars i qualsevol informació que puguis trobar.

3. Entrevistes

Parlar amb familiars i altres persones que coneixen la teva família pot ser una font valiosa d'informació. Pregunta'ls per detalls sobre els membres de la família que ja no hi són i sobre el que es va saber d'ells. Pot ser que tinguin fotos, cartes o altres documents familiars que puguin ajudar-te a completar el teu arbre genealògic.

Eines avançades per construir el teu arbre genealògic

Un cop hagis recopilat els documents bàsics pot ser que et trobis buscant informació més detallada. En aquest cas, algunes eines avançades poden ajudar a connectar les peces.

1. Ancestry.com

És una de les plataformes més populars per construir arbre genealògics. Ofereix una varietat de funcions útils, incloent eines de cerca i una gran base de dades de registres genealògics i censos.

2. FamilySearch.org

Aquesta plataforma de genealogia és una font impressionant d'informació genealògica. Amb una base de dades que inclou més de 2 bilions de registres, FamilySearch.org és una eina valuosa per investigar la teva història familiar

3. Google Maps

No te sembla que Google Maps has sigut una eina invaluable per a la teva vida quotidiana? Si ho has fet, també ho serà per al teu arbre genealògic. Recorda que els teus familiars no van néixer al mateix lloc o estat que tu. Google Maps et pot ajudar a trobar lloc de naixement o de defunció e incloent imatges de satèl·lit.

Un últim pensament

Construir un arbre genealògic és una tasca fascinant i complexa. Amb les eines adequades i una miqueta de paciència i esforç, s'obtindran resultats sorprenents. Estigues preparat per dedicar temps i energia per a la teva investigació. No només aconseguiràs un gran recull d'informació sobre la teva família sinó que també aprendràs molt sobre la teva cultura i història.