Els cognoms més representatius de les diferents regions de Catalunya

Els cognoms més representatius de les diferents regions de Catalunya

Introducció

Els cognoms són una part important de la nostra identitat i història. Els cognoms poden revelar la nostra ascendència i la nostra connexió amb determinades regions o cultures. En aquest article, explorarem els cognoms més representatius de les diferents regions de Catalunya.

Catalunya Nord

Perpinyà

La regió de Perpinyà té una gran quantitat d'apel·lids catalans. Alguns dels cognoms més freqüents inclouen: Girona, Sabaté, Font, Borrull, Salomó, Pujol, Serra, Baró, Giró i Vidal.

Cerdanya

Els cognoms més freqüents a Cerdanya inclouen: Guasch, Andreu, Costa, Ferrer, Pons, Coma, Escola, Franquesa, Valls i Compte.

Rosselló

A Rosselló, alguns dels cognoms més comuns són: Fuster, Puig, Roca, Vila, Soler, Bosch, Jové, Vilalta, Costa i Masó.

Catalunya Central

Tarragona

Els cognoms més representatius a Tarragona inclouen: Martí, Solé, Boix, Vilardell, Jané, Pallarès, Rubinat, Vila, Cunillera i Bigas.

Lleida

A Lleida, alguns dels cognoms més freqüents són: Farré, Bosch, Claverol, Vidal, Esteve, Piqué, Casas, Gracia, Grau i Roig.

Barcelona

A Barcelona, hi ha una gran varietat de cognoms, però alguns dels més representatius són: Garcia, Martínez, López, Sánchez, Rodríguez, González, Pérez, Fernández, Hernández i Ruiz.

Catalunya Sud

Tortosa

A Tortosa, alguns dels cognoms més comuns són: Tarragó, Martorell, Garcia, Casas, Guzmán, Casademont, Gilabert, Mormeneo, Pla i Lloret.

Reus

Els cognoms més freqüents a Reus inclouen: Rovira, Pedrola, Solé, Serra, Martorell, Puig, Gual, Soler, Llebaria i Buxó.

Tarragonès

Finalment, al Tarragonès, alguns dels cognoms més representatius són: Ferran, Tortosa, Calvet, Vila, Espona, Suárez, Guerra, Carrera, Marquès i Vidal.

Conclusió

En aquest article, hem explorat els cognoms més representatius de les diferents regions de Catalunya. Si bé hi ha molts cognoms comuns a tota la regió, també hi ha molts que són més característics de determinades zones geogràfiques. Esperem que aquest article hagi estat útil per a aquells interessats en la genealogia catalana.